Thursday, April 15, 2010

Kikerherne-mocca trühvlid

Viimasest tõsisest nokitsemisest on nii palju aega möödas, et täna ma ei suutnud enam oma näppe vaos hoida. Keetsin kikerherned poolpehmeks, kurnasin ning jätsin jahtuma ja läksin seni koeraga jalutama... No küll on ikka tore, et meil on nüüd koer siin Istanbulis vapraks seltsiliseks, kes kunagi "Ei" ei ütle kui on võimalus õue minna ja kodu ümbrust uudistada. Mulle ka meeldib see, et vähemalt korra päevas võtame koos pikema jalutuskäigu ette, alati näeme või juhtub miskit huvitavat ja kus ma siin üksi ikka niiväga jalutaks. :) Täna läksime kodulähedast metsa uudistama ja "Ohooo!" kohtusime seal kilpkonnaga! ...kes lihtsalt jalutas seal tee servas, nautis vist ka ilusat ilma!? Me siis tegime kaa lähemalt tutvust, mina pildistasin ja Sulli nuusutas. :) ...Iga päev ikka juhtub siin miskit uut ja põnevat.


Trühvleid 30 tk:
3 dl kikerherneid (keeta 20 min, poolpehmeks)
2 dl suhkrut
0,5 dl vett
50 g maitsestamata võid
1 spl lahustuvat kohvipulbrit
1 spl konjakit
kakaod veeretamiseks

Keetsin kikerherned poolpehmeks (20 min, et trühvli tekstuur ei jääks pudrune vaid hakitud pähkli sarnane), valasin vee ära, lasin jahtuda.
Keetsin paksupõhjalises potis suhkru ja veega siirupi. Keetsin seda umbes 5 minutit, kuni tekkis paksemat sorti siirup, võtsin tulelt ja lisasin toasooja või ja kohvi ning segasin hoolikalt läbi kuni või kõik siirupi sisse segunes. Valasin siirupi kikerhernestele ning saumikserdasin läbi, viimaks lisasin ka konjaki. Nn kreem sai nii maitsev, et algul olin plaaninud sinna ka sarapupähkleid panna aga arvasin, et polegi tarvis. Seekord siis pähklivabad trühvlid, kuigi maitse petab küll täitsa ära. Tõstsin kausi sügavkülma, et saaksin umbes tunni möödudes lusikate abil pallid vormida ning kakaos veeretada. Puust tikuga surusin veel soone ka sisse, et kohvioa välimust saavutada. Enne maiustamiks peaks laskma trühvlitel veel mõned tunnid külmkapis taheneda, veel parem kui üleöö.
Neid trühvleid peaks külmkapis suletud karbis säilitama.

No comments:

Post a Comment