Monday, January 25, 2010

Toorjuustu aprikoosi trühvel

Reedel koolis valmistasin toorjuustuga trühvleid. Neid oli veel lihtsam teha kui eelmisel korral ning maitse poolest meeldisid need mulle väga.




100 g tumedat šokolaadi

Täidis:
100 g maitsestamata toasooja toorjuustu
150 g šokolaadi
10 g brändit
50 g kuivatatud hakitud aprikoose

Kaunistuseks:
kookoshelbeid, nonparelle, kuivatatud aprikoose

Eelmine tund valmistasin ette tänaste trühvlite torbikud, et seekord asjad kiiremini sujuks - lõikasin küpsetuspaberist kõigepealt 5x5 cm ruudud, mis lõikasin omakorda diagonaalselt pooleks, et tekkiks kaks kolmnurka, mille voltisin torbikuks ja kinnitasin kleeplindiga.

Vesivannil sulatatud tumeda šokolaadiga pintseldasin peene pintsliga torbiku siseküljed kokku - teist korda veel  kõik algusest peale, et tekiks kindel šokolaadiümbris. Eemaldasin ettevaatlikult paberi ja kaunistasin servad kookoshelvestega või värviliste nonparellidega. Kõvastunud torbiku kastsin servapidi sulanud šokolaadi ning siis kas kookoshelveste või nonparellide kuhja.

Täidise jaoks sulatasin samuti vesivannil tumeda šokolaadi. Segasin kokku toorjuustuga ning kui kõik oli ühtlane lisasin ka sortsu brändit. Pritskoti abil täitsin seguga pool torbikust, vahele panin hakitud aprikoosi, veel veits täidist ning kaunistuseks veel aprikoosi tükke.

Kuna mul jäi täidis veidi üle, siis valasin vesivannil sulatatud šokolaadi paberist kommivormi ning sinna otsa pritsisin täidist. Kui nad olid veidi kõvastunud, siis sai kerge vaevaga paberi eemaldada ja kommide tipud veel kaunistasin meelepärase lisandiga.

No comments:

Post a Comment