Tuesday, January 26, 2010

Worcestershire-kana salat

Esimene nädal Istanbulis. Täna poodi minnes olin koostanud pika nimekirja erinevatest toiduainetest, mida ma osta soovisin, googeldasin ka türgikeelsed tõlked, sest enamasti ühelgi tootel ei ole sõnagi muus keeles toote etiketil kui ainult kohalikus keeles. Varemalt olen poes üsna hädas olnud, ning ostnud asju huupi, et proovimismeetodiga aimata toote nimetust.

Olen siiani valmistanud lihtsaid igapäeva roogasid õhtu- või lõunasöögiks, täna proovisin teha midagi sellist, mida ei ole varem proovinud. Mitte midagi keerulist kuid hetkel saadaolevad ained on mõnes mõttes limiteeritud kuna ei ole veel kõike saanud koju varuda - ehk siis õhtusöök käepärastest ainetest.



õhtusöök kahele:
3 kanafileed
maitsestamiseks soola ja Worcestershire kastet
õli praadimiseks

salati padi:
1 kurk (pool Eesti pikka kurki)
10 kirsstomatit
brokoli
lillkapsas
porgand
maitsestamiseks itaaliapärast maitseainesegu (soolaga)
kaunistuseks granaatõuna

Maitsestasin kanafilee soolaga ning sättisin kuumale õliga pannile särisema, tilgutasin juurde ka Worcestershire kastet. Pruunistasin kenasti mõlemalt poolt ning jätsin tasasele tulele kaane alla hauduma. Seniks valmistasin ette värske salati - hakkisin kurgi, kirsstomatid ning jagasin taldrikutele ka eelmisest õhtust järele jäänud keedetud brokoli, lillkapsa ja porgandi. Maitsestasin salati Itaalia maitseseguga. Tõstsin küpsed kanafileetükid kuumalt salatipadjale ning puistasin peale granaatõuna, mis andis salatile mõnusalt magus-hapu aktsendi.

No comments:

Post a Comment