Sunday, January 31, 2010

Ahju-tallepada

Ühel toredal reede õhtul, Tallinnas, oli viimane võimalus valmistada üks korralik tallepraad enne ärakolimist. Postitan sellegi nüüd siia blogisse, et meenutada meie taaskord meeletult toredat küpsetusõhtut koos sõbrantsiga, mille tulemusena sündis ka oivaline šokolaadikook.


400 g talleliha (tagatükk)
1 suur porgand
1 suur sibul
1 karp šampinjone (vist oli 500 g võin ka eksida)
1 jalapeno kaun (värske)
300 g vahukoort
õli praadimiseks
maitsestamiseks soola, pipart

Tükeldasin liha parajateks tükkideks ning praadisin kuumal pannil õliga, et saavutada liha krõbe koorik ja säilitada mahlasus.
Tükeldasin köögiviljad, viilutasin seened ning asetasin kõik segamini klaasist ahjuvormi põhja, mille peale tõstsin talleliha tükid. Kogu kupatuse valasin üle maitsestatud vahukoorega ning tõstsin 200 kraadisesse ahju küpsema. Kuna liha oli eelnevalt kergelt pruunistatud ning mulle ei meeldi väga pehmeks keedetud porgand, siis lasin pajal ahjus vaid 30 minutit podiseda.
Tõstsin taldrikule tüki liha, kuhja seentega köögivilju ning lusikaga rammusat kastet peale, mis tasandas pisut ka jalapeno tulisust - suurepärane kooslus külma talveilma - kuum, vürtsikas, toitev ahjuroog.

No comments:

Post a Comment