Friday, April 30, 2010

Aprikoosi-kaneelimüsli

Viimasel ajal saab meil müsli ja leib jube kiiresti otsa?! Muud head ja paremat polegi olnud aega kodus valmistada praktika kõrvalt. Hommikusöök vist ongi olnud meil nüüd põhiline söömaaeg kodus. ...kui ma praktikalt vastu ööd koju jõuan, siis ju ei tahagi enam süüa, kui ainult värskeid puuvilju vms, ja hopsti tuttu.

Müsli oli meil juba ammu otsas, ning ka leiva viimased raasud said eelmine hommik söödud, võtsin siis eile hommikul kiirelt müsli valmistamise ette, et mul oleks endal midagi hommikuks süüa ja Härra sai ka ahjusooja müsli tööle kaasa. Sõi seda vist nii isuga, et ei pannud tähelegi, et müsli sees rosinaid nii vähe oli ning selle asemel hoopis aprikoositükid. :) Vähemalt õhtul pärides, et kuidas maitses, tegi ta suured silmad, et mis aprikoosid??? Parandas end kohe kiirelt, et hommikune müsli oli olnud maitserevolutsioon! :))
...tavaliselt saan ma kommentaariks, et rosinaid oli niiii vähe!! ...seekord ei tulnudki siis sellist kommentaari. Braavo!

Müsliks:
2 dl mooruspuu vilju (kuivatatud)
5 dl kaerahelbeid
1 dl rosinaid
7 või rohkem kuivatatud aprikoosi
2 tl kaneeli
2 spl mett
2 spl oliivõli
2 spl kuuma vett

Tõstsin ühte kaussi kokku mooruspuu viljad, rosinad ja väiksemaks tükeldatud aprikoosid. Teise kaussi panin kaerahelbed. Segasin ühes väikses kausis kokku mee, oliivõli, kaneeli ja kuuma vee ning valasin kaerahelvestele, segasin läbi, lisasin juurde puuviljasegu ning panin küpsetusplaadiga 190 kraadisesse ahju röstima. 5+5+5 min, vahepeal käisin müslit segamas, et kõik ühtlaselt läbi röstida. Müslipurki panin oma uue portsu kaneeliselt lõhnavat müslit alles siis kui see oli täiesti maha jahtunud.

...täna sellest blogides, vaatan oma müslipurki, pool on juba otsas!? :)

Crispy Apricot Cinnamon Granola:
2 dl dried mulberries
5 dl oat flakes
1 dl raisins
7 pcs or more dried apricots (chopped)
2 teaspoon cinnamon
2 tablespoon honey
2 tablespoon olive oil
2 tablespoon hot water

Preheat oven to 190 C degrees.
Measure the oats in a large bowl. In a small bowl, whisk together honey, olive oil, cinnamon and hot water, pour over oats, stir well. Add mulberries, raisins, chopped apricots and stir again.
Spread mixture on the prepared cookie sheet in an even layer. Bake for 5+5+5 minutes, stirring occasionally for even roasting, bake until the granola is golden brown and crisp. Remove sheet from the oven, and cool completely. Store in an airtight container.

No comments:

Post a Comment