Wednesday, November 3, 2010

Rikkalikud kõrvitsamuffinid

Ma ikka veel ei lõpeta oma kõrvitsa teemat... Kui eelmistest postitustest mäletate, siis olid mul ju veel ka muffinid päevakavas... Valmis nad nüüd said ja peamine koostisosa on kõrvitsapüree, maitset lisavad jälle vürtsid ja tekstuuri annavad sarapuupähklid, rosinad ja šokolaaditäpid. ...Oehh kui hea!



20-30 muffini jaoks:
5 dl nisujahu
3 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl riivitud muskaati
1 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola             
2 muna (L)
1,5 dl päevalilleõli
7 dl kõrvitsapüreed
2 tl värskelt riivitud ingverist pressitud mahla
1 dl rosinaid
1 dl hakitud sarapuupähkleid
1 dl piimašokolaadi täppe

Keerasin ahju 180 kraadile soojenema. Ja valmistasin ette muffinivormid. (Pean endale siia kaa muffinipanni muretsema, sest muffini pabertopsid ei hoia küpsedes oma kuju ilma muffinipanni toeta.)

Segasin ühes kausis kokku kõik kuivained.

Teises suures kausis segasin miksri aeglasel käigul omavahel kokku kõigepealt muna ja õli, siis lisasin sinna järgemööda kõrvitsapüree, ingverimahla ja kõige lõpuks jahusegu, mikserdasin kuni kuiva jahu enam polnud. Lusika abil segasin tainasse rosinad, pähklid ja šokolaaditükid. Täitsin vormid ja küpsetasin neid 30 minutit ja võibolla paar minutit pealegi, ilusaks pruuniks.





Rich Pumpkin Muffins



For 20-30 muffins:5 dl all-purpose flour
3 dl sugar
2 teaspoons baking powder
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon grated nutmeg
1 teaspoon vanilla sugar
0.5 teaspoon salt
2 eggs (L)
1.5 dl sunflower oil
7 dl pumpkin purée
2 teaspoons freshly grated and squeezed ginger juice
1 dl raisins
1 dl chopped hazelnuts
1 dl milk chocolate chips

Preheat oven to 200 C degrees and grease your muffin pan or fill with paper cups. 



Stir together all dry ingredient in a bowl. 

In a separate big bowl, beat together eggs and oil. Add pumpkin puree and ginger juice, stirring to thoroughly combine. Add dry ingredients, stirring gently until just incorporated. Stir in raisins, hazelnuts and chocolate chips. 
Spoon evenly into muffin cups. Bake about 30 minutes or some minutes more until wooden stick comes out clean.

No comments:

Post a Comment