Thursday, November 18, 2010

Brokoli-juustunuggetsid

Läksin eile õhtul varem magama, sain just uinutud kui entusiastlik äratus mu und segama tuli... Pidin tõusma voodist ja vaatama aknast välja... Lund sajab!!! Niiiii vahva!!! :) Jah, nüüd lõunaks on muidugi juba ilme tänaval selline lörtsine, ilus valge lumi on ainult puutumatul murulapil. Sullist ma ei saanudki aru, kas talle meeldib õues lumi või ei ole tal sellest sooja ega külma. Võinoh, tegelt külma vist on, kui ta lume sisse seisma jääb, hakkab kohe värisema kui haavaleht. Jooksimegi siis vähemalt 100 m edasi ja tagasi ühe kvartali jagu, et õues pisut olla ja värsket õhku hingata. Aga jah, kui aus olla, siis mulle ka meeldis see ilm soojast toast aknast välja vaadates rohkem kui ise õues jalutades...

Kui rääkida Eestist, siis oodatud värvilisust enam pole, raagus puudel vaid üksikud punased pihlakad, kollased õunad või oranzikad kibuvitsamarjad. Vähemalt sai meil sellel aastal lumi ära nähtud, veidike küll veel lörtsine ja mitte päris see õige talv, aga ilus valge korraks ikkagi...

Kuna ma siin Eestis ei olegi veel kokanud, siis üks nn võlgnevus veel, mis sai ammu-ammu valmis meisterdatud, aga blogimiseks aega ei ole siiani jagunud.


~350 g brokolit (mina kasutasin värsket, originaalretseptis külmutatud)
2 muna (L)
250 g tugevamaitselist juustu (nt cheddar), riivitud
0,5 tl meresoola
2,5 dl riivsaia 

Keerasin ahju 220 C kraadile soojenema. Katsin küpsetusplaadi -paberiga.

Puhastasin brokoli ja panin koos munadega blenderkannu. Püreestasin kuid mitte kaua, et pisut tekstuuri ka säiliks. Valasin kaussi, segasin hulka riivjuustu ja soola. Küpsetuspaberile raputasin pool riivsaia kogusest, ajasin ühtlaselt laiali. Sinna peale valasin püreesegu, ajasin sellegi riivsaia peale laiali umbes 1 - 1,5 cm paksuse kihina. Peale raputasin teise osa riivsaiast. Lõikasin pitsakettaga kolmnurgad välja ja tõstsin nad küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpsetasin ahjus umbes 10 minutit. Lasin jahtuda.

Serveerisin hapukoore-küüslaugukastmega. 
(Proovisin neid esialgu soojalt kuid jahtunult olid nad palju maitsvamad ning püsisid ka koos paremini!)



Green Nuggets

~350 g frozen broccoli (I used fresh)
2 eggs
250 g sharp cheddar cheese, finely grated
0,5 teaspoon seasalt
2,5 dl breadcrumbs

Pre-heat oven to 220 C degrees. Cover baking sheet with parchment paper.

Place thawed broccoli and eggs in a blender. Blend until just pureed. Pour puree into a large bowl, and stir in the cheese and salt. Spread half of the breadcrumbs onto the surface of a large cutting board. Press puree on top of the breadcrumbs, pressing it down until it’s approximately 1-1,5 cm thick. Spread remaining breadcrumbs on the top of the broccoli-cheese mixture. Use a pizza cutter to slice nuggets into diamond shapes. Transfer to a cookie sheet and bake in an oven about 10 minutes. Allow to cool before serving. 

Serve with sour cream and garlic tip souce.

No comments:

Post a Comment