Sunday, May 30, 2010

Kodune Adana kebab

Reedel otsustasin oma külalistele türgipärase grillõhtu teha. Kebab, lavash, sibul, jogurt ja raki... mmm.... küll see kõik oli alles hea! Selleks puhuks küpsetasin lavashi kah ise, see küpses krõbedaks, kuigi oleksin tahtnud pehmet varianti, oleksin pidanud vist lihtsalt veidi vähem küpsetama, et sai nätskeks jääks... Mis seal siis ikka, peamine - kõik ise tehtud.


Kebab neljale (8 varrast):
500 g hakkliha (loomaliha, lambaliha segu)
1 muna
2 tšillipipra kauna
2 suuremat küüslaugu küünt
0,5 tl soola

Hakkisin tšilli ja küüslaugu peeneks. Segasin kõik komponendid kokku ning "ajasin" liha vardasse. Kuna mul lapikuid grillimisvardaid ei olnud, võtsin ühe kebabi jaoks 2 puust grillimistikku ning vormisin lihasegu nende peale, et jäid lapikud kebabi vardad, et grillimisel ja liha pööramisel kebab varda peal keerlema ei hakkaks. Grillisin neid mõlemalt poolt pruuniks ja pisut krõbedaks. Serveerisin koos lavashi, sibula, värske salati ja jogurtiga. Tõeliselt türgipärane roog - uskumatult lihtne valmistada ja väga maitsev.

Turkish Adana Kebab

For 4 servings (8 small skewers)
500 g minced meat (steak and lamb mix)
1 egg
2 finely chopped chilly pepper
2 finely chopped garlic gloves
0.5 teaspoon salt

Combine all ingredients in a bowl and mount on a wide skewer or 2 wooden sticks for one kebab to have flat kebab skewers. Grill both sides until well done and little crispy. Serve with lavash bread, onion, grilled tomato and yogurt - enjoy this simple real Turkish taste dish in your home.

3 comments:

  1. Proovin ka kindlasti! Avasime ka oma grillihooaja. Ülejärgmisel laupäeval läheme ka grillfestile.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Proovi kindlasti! Ja kui sa osadele kebabidele tšillit ei pane, ehk siis Trevor lisaks nuusutamisele ka maitseb seda. ...Suurte poiste söök ikkagi juu ;)

    ReplyDelete