Kõigepealt siis nendest kotlettidest.
16 tükki:
1,5 dl riisi (keetmata)
400 g šampinjone
porru roheline osa
õli praadimiseks
soola, pipart
1 muna
pikantset juustu (u 50g)
jahu kotlettide veeretamiseks
Riisi keetsin juba eile valmis sest kotlette on parem veeretada kui tainas on jahe. Parem oleks ka seened varem valmis praadida.
Hakkisin seened ja porru üsna peeneks, ning praadisin vähese õliga kuni seened olid pehmed ja vedelik enamjaolt välja auranud. Lisasin sinna külma keedetud riisi ning maitsestasin enne muna lisamist parajaks, et mitte toorest segu maitsta. Lõikasin veidi juustu ka väikesteks kuubikuteks hulka ning segasin kõik omavahel läbi. Vormisin peopesasuurused kotletid, veeretasin neid kergelt jahus ning panin küpsetusplaadile. Kõik kotletid veeretatud, küpsetasin neid 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Mulle meeldib neid süüa maitsestatud hapukoorega.
No comments:
Post a Comment