Jalutasime täna Bosphoruse ääres pea neli tundi, algne plaan oli nautida kohvikus Türgi kohvi ning jalutada pikk maa mööda kallast kesklinna poole, et osta krevette kalameeste käest aga millegipärast jätsime ikkagi ostmata... aa, meil ei olnud kohe sularaha :) ..ja pärast sama teed tagasi jalutades arvasime, et poest saab ju vast kaa, ei viitsinud neid pikka maad endaga kaasas tassida, pealegi kodutee on mäest ülespoole... Tuhkagi, käisime kahes poes aga värskeid krevette nad meile ei pakkunud. Eks pean minema homme hommikul uuesti krevetijahile, et panna nad laimimarinaadi, siis õhtusnäkiks oleksid nad kenasti grillivalmis.
Bosphoruse ääres on lugematul arvul kalarestorane, täna siis meil ka kodus kevadiselt värvikas kalasupp.
Kahele:
1 suurem porgand
oliivõli praadimiseks
u 200 g ahjulõhe
u 20 cm porrujupp
1 kollane paprika
soola, pipart, sidrunit maitseks
Panin kõigepealt porgandiribad potipõhja koos oliivõliga praadima, seda umbes 5 minutiks, vahepeal segasin ka neid. Kallasin veidi vett peale ning tükeldasin juurde ahjulõhe, lisasin supile ka hakitud porru ning paprikakuubikud ja lisasin veel vett juurde just nii palju, et supp ikka mõnusalt paks jääks. Lasin supil keema tõusta, maitsestasin soola, pipra ja sidruniga ning serveerisin.
No comments:
Post a Comment