Saturday, April 24, 2010

Puuviljasalat kookose-toorjuustukastmega

See magustoit on jälle midagi sellist, mis mulle vahvat Tai reisi meenutab... tahan sinna kindlasti uuesti minna - seal on lihtsalt nii hea toit, suur puuviljade valik, sõbralikud inimesed - peaaegu nagu paradiis :)
Türgi kaubandust jälgides võib hakata kaa rõõmustama saabuva suve üle, sest puuviljalettidel pakutav on juba läinud üsna mitmekesiseks ning puuviljad ilusamaks (näiteks mango ei ole enam selline roheline ja kõva, nagu Eestis tavaliselt mangot müüakse vaid hakkab meenutama juba Tais nähtut).


Salat:
1 mango
1 apelsin
1 õun
6-8 maasikat
0,5 papaiat

Kaste:
200 g toorjuustu
200 g kookospiima
3 spl mett (või vastavalt maitsele)

Puhastasin ja tükeldasin salati komponendid ning segasin suuremas kausis kokku. Segasin omavahel kaste koostisosad teises kausis. Ongi valmis serveerimiseks, nautige!

Minu tehtud kogusest jätkub magustoiduks 6-le, kuid kui süüa seda eraldi söögina, nagu meil oli see täna hommikusöögiks, siis jätkub ainult kolmele. Kasutatud puuviljad küll pole päris samad, mis Tais, ning ka kaste on pisut muudetud, kuid üldmulje on ikka selline, et sööd ära esimese kausitäie, tõstad sama palju juurde, sööd ära, ja ikka tahaks nagu veel, aga ei jaksa, kõht on juba punnis... :) Õnneks on see nii kerge magustoit, et selle söömisega võibki pisut liiale minna, ilma et pärast oleks raske enesetunne.

No comments:

Post a Comment