Monday, October 25, 2010

Soe kookose-ingverikana rukola salatiga

Mul tuli nädalavahetusel hirmus kanaliha isu ja poes oli müüa vaid suured pakendid kana kintsuliha (rinnafileed pidasin ma pisut liiga kuivaks), et söödetud saanuks korraga isegi kaks peret. Et siis kaks päeva järjest on meil kodus olnud kanapäev! Väga tore, mulle meeldis :)

Ja nendest kahest päevast tulenevalt, et oleme õhtusöögiks salatit manustanud, olen täna hommikul paarisaja grammi võrra kergem. Hurraa!! Okei, võibolla tuli see hoopis eilsest metsajalutuskäigust... Eh, tegelikult ju väga vahet polegi... kui lisaks maitsvale õhtusöögile selline boonus hommikul kaalule astudes avaldub... :)

...Ma nimetasin need kaks õhtusööki naljaga pooleks "Sooja kanasalati võistluseks". Ja kõigepealt siis auväärt II koha omanik! :)


Kanasalat kahele..

Kana jaoks:
õli praadimiseks
4-5 kana kintsuliha tükki
soola liha maitsestamiseks
2 dl kookospiima
~1 kuhjaga teelusikatäis riivitud ingverit
0,25 tl tšillihelbeid (või maitse järgi, mulle meeldib vürtsine)
Santa Maria laimipipart
soola ja musta pipart maitse järgi

Kuumutasin õli pannil ning pruunistasin kanatükid mõlemalt poolt. Seejärel maitsestasin liha soolaga ning valasin üle kookospiimaga ning jätsin kaane alla keskmisele tulele hauduma. Vahepeal käisin kastet segamas ning kanatükke ümber pööramas ning umbes poole hautamise ajal lisasin juurde ingveri, tšilli ja laimipipra. Enne serveerimist maitsestasin veel soola ja pipraga.

Seni kuni kana pannil kaane all küpses, valmistasin salati...

Salati jaoks:
~75 g puhastatud rukola lehti
1 tl kvaliteetset oliivõli
1 tl ananassimahla
soola, pipart
1 küps tomat

Pesin rukola ning segasin kausis kokku oliivõli, mahla, soola ja pipraga. Jagasin kahele taldrikule ilusaks kuhjaks ning sobitasin sinna tomatisektorid. Tomatile raputasin pisut pipart lisaks peale.
..Kui kana oli ka pehmeks küpsenud, sättisin selle kõige otsa, tõstsin natuke kastet ka peale. Ja head isu!


...pean ütlema, et kana ja kaste olid väga maitsvad, aga oleks veel palju paremini kokku sobinud hoopis soojade nuudlite või riisiga... et siis minupoolne soovitus. :)




Coconut Ginger Chicken with Rucola Salad

Chicken salad for two ..

For the chicken:
oil for frying
4-5 pieces of chicken thigh meat
salt for seasoning
2 dl coconut milk
~ 1 generous teaspoon of grated fresh ginger
0.25 teaspoon chili flakes (or to taste, I like spicy)
"Santa Maria" Lime Pepper (or grated lime zest)
salt and black pepper to taste

Heat oil in a skillet and brown chicken pieces on both sides. Season with salt and pour over coconut milk, cover and let it cook on medium heat. Add ginger, chili, lime pepper. Stir occasionally and turn chicken pieces. Before serving, season with more salt and pepper if needed.

While chicken is cooking prepare salad.
For the salad:
~ 75 g of purified rucola leaves
1 teaspoon good quality olive oil
1 tablespoon pineapple juice
salt, pepper
1 ripe tomato

In a bowl mix gently washed rucola with olive oil, juice, salt and pepper. Divide between two serving plates, place the tomatoes sectors on top. 


Serve salad with tender chicken and coconut sauce. Good appetite!

... I have to say that the chicken and sauce were very tasty, but it would be much better with hot noodles or rice
... that's my recommendation. :)

No comments:

Post a Comment