Wednesday, March 31, 2010

Lõhesalat

Olen enda üle nii uhke - kolmas päev möödas ja kolmas koolitöö esitatud. Pealegi, viimane töö oli tervislikust ja tasakaalustatud toitumisest, hoidsin end kirjatööd tehes mitu korda tagasi, et mitte hakata kooki küpsetama kuigi idee oli peas juba täiesti valmis vormunud, jätan selle homseks - nagu preemia hea õpiedukuse eest :)

Täna siis tervislik kalaroog, mis aga ei tähenda, et see maitsev poleks. Vastupidi!


ahjus küpsetatud lõhefileed (~ 200 g)
3 keedetud muna
pool suuremat sibulat
majoneesi
värsket salatit
soola, pipart

Hakkisin jahtunud ahjukala, sibula ning munad, segasin kausis kokku (vajadusel maitsesta soola ja pipraga). Kuna minul oli ahjus varem valmis küpsetatud paras tükk soolakala, siis salatile enam soola ei olnud vaja lisada. See salat on hea võimalus eelmise õhtu ahjukala edukalt uue roana toidulaual serveerida.

Serveerisin värske salati ning majoneesiga, mis sobis kergeks õhtusnäkiks ja mulle meeldib seda süüa nn näppude vahelt, suupärane ports salatilehele ja suhu. :)
Hommikul võib sama salatit ka röstsaia peale kuhjata, pisut sidrunimahla ja tegus päev võib alata...

No comments:

Post a Comment