1/3 leivatainast
peotäis röstitud sarapuupähkleid
peotäis kooritud pistaatsiapähkleid
peotäis rukkihelbeid
Lisasin kolmandikule leivatainale ülaltoodud koostisosad, sõtkusin ühtlaselt tainasse ning vormisin leivaks, silusin märja käega pealt siledaks. Raputasin peale veel kaunistuseks ka natuke rukkihelbeid.
peotäis kooritud pistaatsiapähkleid
peotäis rukkihelbeid
Lisasin kolmandikule leivatainale ülaltoodud koostisosad, sõtkusin ühtlaselt tainasse ning vormisin leivaks, silusin märja käega pealt siledaks. Raputasin peale veel kaunistuseks ka natuke rukkihelbeid.
Pätsi panin küpsetusplaadiga sooja kohta rätiku alla kerkima (4-6 h).
Kerkinud leiva küpsetasin kõigepealt 240 kraadises ahjus 10 minutit, et tekiks leivale krõbe koorik, ning alandasin kuumust järkjärgult iga 10 minuti möödudes (230, 220, 200, 180 kraadi).
Valmis leiva silusin märja käega üle, et koorik liiga kõva ei jääks ning jätsin rätiku alla jahtuma.
Kerkinud leiva küpsetasin kõigepealt 240 kraadises ahjus 10 minutit, et tekiks leivale krõbe koorik, ning alandasin kuumust järkjärgult iga 10 minuti möödudes (230, 220, 200, 180 kraadi).
Valmis leiva silusin märja käega üle, et koorik liiga kõva ei jääks ning jätsin rätiku alla jahtuma.
No comments:
Post a Comment