Friday, March 5, 2010

Mojitolik pasta

Midagi värvikat ja täiesti teismoodi, mis ma senini olen katsetanud - pasta spinati, mündi, küüslaugu ja soolapähklitega. Panin sellele pastale nimeks Mojito pasta, sest see kõlab just sobivalt reedeselt. Pasta sai spinatist, mündist ja küüslaugust nii parajalt vürtsine, et muid maitseaineid ei vajanudki kui pisut soola.


pasta kahele
120 g Pappardelle pastat
kaste:
kimp värsket spinatit (50 g)
5 oksa värsket münti
1 väiksem küüslauk
1 dl vett
3 spl oliivõli
soolapähkleid (50 g)
soola
riivitud parmesani juustu

Keetsin pasta vastavalt pakendil olnud juhistele. Samal ajal valmistasin kastet, pesin spinatilehed ja mündi ning püreestasin saumiksriga peeneks koos vähese vee ja oliivõliga. Puhastasin ühe terve küüslaugu (u 5 küünt) ning lisasin ka selle püreesegule ning saumikserdasin hoolikalt. Saadud kastme valasin kurnatud pastale, lisasin soolapähklid, segasin kõik segamini, maitsestasin soolaga ning kuumutasin pastat veel õige pisut. Serveerisin ülepuistatuna parmesani juustuga.

No comments:

Post a Comment