...Tänane päev on möödunud köögis toimetades ja rõdu peal põske päikese käes soojendades, et pikendada päikeselist Tai puhkust ja kinnitada saadud pruuni jume. Hommikul alustasin leivataina segamisega ning nüüd õhtul ühe ahjusoojaga valmib enne leibade küpsetamist ka pidupäeva kook.
Küpsetamisel ka väike erinevus, mis võibolla tuleneb kasutatud pirnide mahlasusest ning veidi väiksema läbimõõduga vormi valikust, sest kook ei taha keskelt valmis saada (liigutades loksub küpse kooriku all). Küpsetasin algul 180 kraadises ahjus 45 minutit koogi kenasti pealt kuldpruuniks, ning siis keerasin ahju vaid 150 kraadile, et kook ka keskelt jõuaks läbi küpseda, veel umbes 20 minutit.
Ning enne ümber pööramist on väga oluline lasta koogil taheneda ja jahtuda, sest ta on tõeliselt pehme tekstuuriga.
Super pidukook!
No comments:
Post a Comment