Tuesday, March 16, 2010

Caesar salat praemunaga

Tagasi Türgi kodus ja seekord koos meie koerakesega! Preili Sulli talus väga hästi lennusõitu, ei teinud ühtegi pahandust. Riia lennujaamas käisime koeraga rihma otsas lennujaama uudistamas, jalgu sirutamas. Korra saime lennukionu käest noomida kaa, et koer ei tohi lennu ajal süles olla ja peab olema ilusti koti sees esiistme all. Õnneks hakkasimegi juba varsti maanduma, et natuke siis saime kotis ringi müdistada ja paar korda kurvalt niutsuda. Nii kui Türgi piiril oli ette näidatud Sulli Europass (heas tujus piirionule, keda suure vaevaga hangitud riikliku veterinaari tunnistus looma vaktsineerimise kohta üldse ei huvitanud), saime kotist välja Türgi lennujaama nuuskima. Üllatavalt sallivad on kõik inimesed koeraga reisimise suhtes, kõik on rõõmsad, naeratavad ja tahavad koera silitada, me muidugi nii häbelikud, et poeme peremehe jalgade taha peitu.. aga lennukis seevastu kõrvalistmel võõra onu võileivast võtsime agaralt osa ja ei kartnud üldse. :)

Tänane hommik on olnud ilus päikeseline, sutsu on veel kraade vähevõitu, aga küll need kraadid ka soojemaks lähevad. Ärkasime Sulliga juba vara, enne seitset olime juba õues esimesel uudistusringil, asjata küll aga eks me harju veel selle eluga siin.

Hommik on olnud nii pikk, et hommikusöök oli juba vaata et lõunasöögi eest, selline toekam, hirmus praemuna ja värske salati isu oli.

Salat kahele:
4 tk Mini Romaine salatit
pool väiksemast sibulast
   kaste:
   4 spl oliivõli
   1 spl viinamarja äädikat
   1 tl Worcestershire kastet
   1 tl rohelist pestot
   1 peeneks hakitud küüslauguküüs
   1 tl sinepit
   1 tl mett
   1 munakollane
2 viilu röstsaia kuubikuid
2 praemuna
soola, pipart munale

Tükeldasin salati ja sibula taldrikule kohevaks salatikuhjaks. Röstisin pannil saiakuubikud parajalt krõbedaks ning kuhjasin ka need salati otsa kokku. Segasin väikses kausis vispli abil kokku kõik kastme materjalid ning niristasin salatile. Riivisin maitseks veidi parmesani juustu ka veel peale. Viimaks praadisin muna, et süües see veel mõnusalt soe oleks. Head isu ja ilus päikeseline päev võib alata!

Kõht korralikult salatit täis on paras aeg koeraga pikemale tutvumisringile minna.

No comments:

Post a Comment