Sunday, April 25, 2010

Brokkoliomlett

Huvitav, kas selline kergemat sorti menüü meie kodus on märk sellest, et suvi on tulekul ning keha ei vaja enam toekamaid toite? ...Muidugi on põhjus ka selles, et enamasti olen viimasel ajal süüa valmistanud ainult hommikusöögiks, sest õhtustanud oleme kuskil suurepärases restoranis.


Omlett kahele:
keskmise suurusega brokkoli õisik
4 muna
soola, pipart
2 spl toorjuustu
2 tšillipipra kauna
1 tl võid ja pisut oliivõli praadimiseks
riivitud parmesani juustu

Keetsin brokkoli kõigepealt pisut pehmemaks (u 2-3 min). Puhastasin ja hakkisin tšillipiprad. Vispeldasin munad soola ja pipraga pisut vahule, lisasin toorjuustu, vispeldasin edasi ning segasin munasegusse väiksemaks tükeldatud brokkoli ning tšillipipra. Sulatasin pannil tükikese võid koos oliivõliga ning valasin munasegu pannile, lasin tal seal väikesel kuumusel kaane all rahulikult valmida, umbes 10 minutit, kuni muna oli ka pealt valmis küpsend. Lisasin parmesani ning lasin sel omleti peal sulada. Serveerisin värske salatiga.


Broccoli Omlet for two:
1 medium head broccoli
4 eggs
salt, pepper
2 tablespoon cream cheese
2 chilli pepper
1 teaspoon unsalted butter
1 teaspoon olive oil
parmesan cheese

Trim large stems from broccoli rabe. Cook broccoli for about 2-3 minutes until it's half tender then remove from heat and sieve.
Melt the butter with oil in the large skillet. Meanwhile whisk together the cream cheese and eggs, season with salt and pepper, add chopped chilli pepper and broccoli, stir slightly. Pour mixture in the pan and cook in low heat under the cover untill the center is completely set (~10 min). Top with parmesan cheese, let it melt and serve with green salad.

No comments:

Post a Comment