Saturday, April 17, 2010

Kookose-riisipuding

Tahaks nagu kirjutada midagi eile õhtul toimunu kohta, aga ei oska/taha. Tänasel laupäeva hommikul on kuidagi ärev meeleolu, mis mõjutatud eile naabreid "külastanud" vargapoistest ja Islandi vulkaani tuhast põhjustatud lennuliikluse seisakust, sest ka minu Hr Paremal Poolel on tarvis esmaspäeval Saksamaale lennata kuid juba praegu on tema lend ülebroneeritud ning kes teab, kas selleks ajaks lennuliiklus üldse taastubki...

...Natuke rõõmsamatest asjadest on mul ka kirjutada - meie kallis koer õppis eile lõppuks käsu "Lama!" ära ja seda apelsiniga maiustades.

Neljale:
2 dl riisi
1 dl piima
4 dl kookospiima
0,25 tl meresoola
1 tl vanillsuhkrut
1 spl mett (+ serveerimisel ja võimalusel värskeid maasikaid)

Pesin riisi kuuma veega puhtaks ning panin piimaga keema, õige varsti lisasin ka purgi kookospiima sest piim kadus väga kiiresti riisi sisse ära. Lisasin vanillsuhkru ja pisut meresoola ning keetsin madalal kuumusel riisi pehmeks. Kui olin poti tulelt tõstnud lisasin lõpuks ka mee, et puding lõplikult maitsestada (jahvatasin veskist veel pisut meresoola ka lisaks, sest muidu tundus puding maitsetu, meega ei tohiks liialdada, siis ei pääse kookosemaitse esile). Tõstsin kuuma magustoidu pokaalidesse ning lasin maha jahtuda. Pudingut võiks serveerida külmkapitemperatuuril, kuid ma ei jaksanud täna enam oma hommikusöögiga oodata, maiustasin veel veidi leige pudinguga, ning see maitses ka superhästi. Homme hommikul on mind puding juba külmkapis ootamas. 
Serveerimisel on teelusikas mett pudingu peale lausa kohustuslik, sest see sidus nii kenasti kookosepudingu ja värske maasika maitse.

No comments:

Post a Comment