Sunday, April 18, 2010

Spinati-kilu-juusturull

Täna on mul vaja viimane koolitöö valmis kirjutada, et homseks esitada. Jätsin selle hinnakalkulatsiooni ja kaloriarvestuse töö nimelt viimaseks, nagu preemia kommiks. Alustan nagu ikka jälle viimasel minutil, algul tundus, et aega on ju küll ja nüüdki veel leian endale muid tegevusi, et mitte koolitööd kirjutada. :)

Homme lähen oma esimesele praktikapäevale ühte kohalikku kebabi ja rahvusvahelise köögi restorani Bosphoruse ääres. Ootan juba põnevusega, sest suureks üllatuseks on minu peale suhteliselt suured ootused pandud (käisime eile restoraniga tutvumas ning omanikuga praktika osas asju arutamas) - restoranil ei olegi päriselt kondiitrialast spetsialisti, valmistatakse vaid lihtsamaid Türgi traditsioonilisi magustoite. Mulle on antud vabad käed, et menüüsse uusi asju välja pakkuda, pean vaid vajaminevad koostisosad paar paeva varem ette tellima. Loodan, et sellest tuleb kasu meile mõlemale, mina õpin tundma Türgi kööki, nemad saavad minupoolse panuse tootearendusel.

Viimane kord sai Eestist kilu kaasa toodud, otsustasin midagi põnevat sellega ette võtta - tulemus on üsna pidulik.


150 g värsket spinatit
1 muna
125 g riivitud mozarella juustu
80 g riivitud parmesani juustu
100 g Tallinna kilu fileed
200 g maitsestamata toorjuustu
suurem kimp värsket tilli

Pesin spinatilehed puhtaks, hakkisin pisut väiksemaks ning segasin lahtiklopitud munaga läbi. Jaotasin nad küpsetusplaadile -paberi peale laiali ja panin umbes 3 minutiks 200 kraadisesse ahju, et muna jõuaks selle lühikese kuumutamise ajaga läbi küpseda, sest kui jaotasin juustud ka spinatikihile ühtlaselt laiali, lasin veel vaid 3-5 minutit ahjukuumusel juustu sulatada. Jätsin spinati-juustukihi jahtuma.
Hakkisin suure kuhja tilli peenikeseks ning segasin maitsestamata toorjuustuga kokku. Jaotasin spinati-juustu kihile kilud ning määrisin toorjuustu kihi ühtlaselt peale. Keerasin küpsetuspaberit eemaldades nüüd selle kõik rulli, mähkisin toidukilesse ning jätsin külmkappi seisma.
Järgmine päev viilutasin kilurulli leiva katteks ning osa rändas ka ilma leivata kõhtu. :)

No comments:

Post a Comment