Friday, April 2, 2010

Nutella-sidrunikeeks

Eile küpsetasingi seda kooki, mille tegemisest ma ükspäev suutsin eemale hoida, et koolitööle keskenduda. Alustasin veel uuegi koolitööga, 2 ainult ongi veel esitada, et olen selle koogi juba kenasti välja teeninud küll.


4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
4 muna
1,5 dl mett
2,5 dl hapupiima
0,5 dl oliivõli
200 g Nutella šokolaadikreemi
1 sidruni riivitud koor

Siirup:
1 sidruni mahl
u 1,5 dl tuhksukrut

Segasin ühes kausis kokku kuivained. Teises kausis vahustasin munad koos meega heledaks vahuks, umbes 3-5 minutit, lisasin vahustamist jätkates õli ning hapupiima. Ühendasin omavahel munavahu ja jahusegu. Valasin pool tainast teise kaussi ning ühele poolele lisasin Nutella šokolaadikreemi, teisele riivitud sidrunikoore. Valasin ettevalmistatud koogivormi vaheldumisi heledat ja tumedat tainast, et hiljem koogile vallatud triibud jääksid ning tõstsin 175-180 kraadisesse ahju küpsema umbes 55 minutiks. Kui aeg hakkas täis tiksuma valmistasin ette siirupi, sest tahtsin selle kuumale koogile valada, et see koogi sisse imenduks. Pigistasin sidrunist mahla välja ning segasin tuhksuhkruga kokku, siirup peaks jääma üsna vedel, et seda saaks teelusikaga koogile tilgutada.
Kohe peale koogi ahjust väljavõtmist kummutasin koogi vormist välja ning immutasin siirupiga pealispinna üle ning jätsin jahtuma. Koogile tekib suhkrukrõbe sidrunimaitseline koorik ning seest jääb kook mõnusalt mahlane.

No comments:

Post a Comment