Tuesday, April 6, 2010

Laimimarinaadi grillkrevetid

Käisingi pühapäeval krevetijahil, seekord olin juba targem, läksin autoga ja sularaha oli ka kohe kaasas :) ...aga neid suuremat sorti krevette enam polnud... ostsin siis poolteist kilo neid pisemaid, muidu puhastad ära ja järele ei jää nigu suurt midagi. Jalutasin kalakohast veel veidi edasi, tšilli ostmiseks, küsisin eaka müüjahärra käest neid, tema kenasti naeratab ja noogutab ning pakub mulle selle asemel hoopiski maasikakarpi :) Vahva onu! Tšillit oli tal muidugi kaa, üks lahke ostja pakkus mulle keele osas abi ning kõik vajalik oligi olemas.

Neid krevette sõin ma Tais ning juba ammu ootasin grillihooaja saabumist, et saaksin neid ka meie Türgi kodus grillida. Retsept sõbranna Juc'i toidublogist. Nüüd nad peaks juba oma teekonnalt ümber maailma tagasi olema... Tervitused ja õnnesoovid neile koju jõudmise puhul!


Vaja läheb:
1,5 kg koorimata krevette
1,5 dl laimist pigistatud mahla
0,5 dl oliiviõli
1-2 tšillikauna
0,5 tl musta purustatud pipart
5 küüslauguküünt (hakitud)
0,5 dl mett
soola niipalju, et soolasus, hapusus ning magusus tasakaalus oleksid

Koorisin krevetid, saba jätsin ainult külge ning panin nad suletavasse säilituskarpi. Segasin marinaadi kõik koostisosad kokku, proovisin, kas maitsed on tasakaalus, lisasin veel veidi soola. Valasin marinaadi krevettidele, segasin läbi, et kõik krevetid marinaadiga kokku saaksid ning panin tihedalt suletud karbi külmkappi vähemalt 6 tunniks.

Marineeritud krevetid grillisin kuumal grillil mõlemalt poolt vaid mõne hetke, kui nad liiga kauaks grillile jätta, saavad nad puised, laimimahl on pool küpsetamist juba ära teinud.

Dippisime neid magusasse tšillikastmesse ja otsa nad saidki!

2 comments:

  1. Peale meie lahkumist oled sa väga-väga produktiivseks muutunud.:)

    ReplyDelete
  2. ...jaa mul on nüüd rohkem aega kodus olla ;)
    Istanbuliga tutvumine oli ikka väga tore koos teiega, tunnen ennast siin juba palju kodusemalt... ja õnneks on see nii suur linn, et mul jätkub veel küllaga uusi kohti avastamiseks.

    ReplyDelete