Saturday, April 10, 2010

Päikesekuivatatud tomatitega pitsa koos maasikatega

Imeilus päikeseküllane ja emotsiooniderohke päev seljataga - jalutuskäik oma uute kohalike sõpradega nn Istanbuli Prantsuse tänaval, lummav vaade Galata Tower'st ja ilmatuma suur Emirgan park, mis oli üheks peamiseks paigaks Istanbuli tulbifestivali raames, ühesõnaga palju erinevaid tulpe, tõeline värvide mäng - imeline!

Saades innustust eelmisest õnnestunud pitsateost valmis minu tänane õhtusöök selle vahva päeva lõpetuseks, seekord märksõnad punane värv, pikantsus, midagi erilist pitsa mõistes.


Pitsa põhi:
2,5 dl nisujahu
1 tl kuivpärmi
0.25 tl soola
0.5 tl tuhksuhkrut
1 dl toasooja mineraalvett

Kate:
1 küüslauk
60 g Mozzarella juustu
85 g sinihallitusjuustu
10 päiksekuivatatud tomatit (ilma õlita)
1 tšillipiprakaun
0,5 laimist pressitud mahl
oliivõli
4 maasikat

Kõigepealt segasin kokku kuivained, ning lisasin juurde vee ning sõtkusin korralikult läbi. Tainas tuli selline vedelapoolne, et näppude küljest lahti ei löönud. Jätsin taina umbes 15 minutiks puhkama ning kerkima. Aja möödudes vormisin jahuste kätega küpsetusplaadile -paberi peale paraja suurusega tainatükiks ning tõstsin 50 kraadisesse ahju rätiku alla kerkima. Vahepeal puhastasin ja hakkisin terve küüslaugu, tšilli, viilutasin kuivatatud tomati, lõikasin juustud kuubikuteks. Umbes 10 minuti möödudes võtsin ahjust kerkinud pitsapõhja (ahju keerasin 230 kraadile soojenema), puistasin üle küüslagu, tšilli, tomati, juustudega, pigistasin laimist mahla peale ning tõstsin ahju kui ahi juba piisavalt soe oli umbes 15 minutiks. Vahepeal hakkisin puhtaks pestud maasikad suupärasteks kuubikuteks ning ootasin kärsitult pitsa valmimist. 

Kui pitsaääred olid ilusa pruunika jume saavutanud, võtsin küpsetise ahjust välja ning tilgutasin kvaliteetset oliivõli peale ning serveerisin värskete maasikatega.

...Ma kommenteeriks, et spinatipitsa meeldis mulle palju rohkem, kuigi ka tänane oli väga huvitav ja maitseküllane toiduelamus. Järmine kord kuhjaks siia veel värsket basiilikut, mis täiendaks seda kooslust. Ootan juba, millal see mul rõdul niipalju suureks kasvaks, et saaksin seda toiduks hakata tarvitama. :)

No comments:

Post a Comment