Monday, March 22, 2010

Spinati pitsa

Oleme koos õeraasudega varsti juba terve nädal vapralt Istanbuli vaatamisväärsustega tutvunud. Katsetasime koos ka metroosõitu, väikesele sugulasele oli see esmakordne vahva tutvus suurlinna transpordivahenditega. Iga päev oleme nii palju seigelnud, õhtu hilja koju jõudnud, väsinutena, et pole aega saanud ise süüa valmistada.

Täna plaanisime natuke lühema päeva, et saaksime kodus seda pitsat teha, mis mind juba ammu on kummitanud, idee sain Martha Stewart'i saatest.


Pitsa põhi:
2,5 dl nisujahu
1 tl kuivpärmi
0.25 tl soola
0.5 tl tuhksuhkrut
1 dl toasooja mineraalvett
Kate:
1 küüslauk
50 g juustu
25 g parmesanijuustu
meresoola, pipart
100 g värsket spinatit
oliivõli

Kõigepealt segasin kokku kuivained, ning lisasin juurde vee ning sõtkusin korralikult läbi. Tainas tuli selline vedelapoolne, et näppude küljest lahti ei löönud. Jätsin taina umbes 15 minutiks puhkama ning kerkima. Aja möödudes vormisin jahuste kätega küpsetusplaadile -paberi peale paraja suurusega tainatükiks ning tõstsin 50 kraadisesse ahju rätiku alla kerkima. Vahepeal puhastasime ja hakkisime õega koos terve küüslaugu. Pesime spinatilehed ning riivisime juustud. Umbes 10 minuti möödudes võtsin ahjust kerkinud pitsapõhja (ahju keerasin 250 kraadile soojenema), puistasin üle küüslaugu ja juustudega ning jahvatasin veskist pisut soola ja pipart maitseks peale. Kõige peale kuhjasime spinatilehed, nii vahva kuhi sai.
Kui ahi oli kuumaks köetud, sai pitsa ahju tõsta ning seal oli ta umbes 15 minutit, ääred said isuäratavalt pruunid ning tuba täitis imehea pitsa lõhn. Kohe peale ahjust väljavõtmist niristasin peale veidi oliivõli.
Pitsa tuli üle ootuste superhea - spinati ja parmesani maitsekooslus ning põhi mõnusalt õhuke ja krõbe.



2 comments:

  1. Ahjusoojalt väga maitsev!

    ReplyDelete
  2. Mhmh! :)
    Mul juba vaikselt mõte liigub, et mida veel põnevat pitsa peale panna, varsti üks üllatav pitsa tulekul, mis tulvil värskeid maitseid.

    ReplyDelete